English

PROIZVODI ŠIMIĆ
100 % prirodno – bez umjetne arome, boja, sladila i pojačivača okusa.

Viljamovka
KRALJICA VILJAMOVKA

Viljamovka Šimić

ISCRO 2018 međunarodno natjecanje alkoholnih pića
ISCRO 2015 - međunarodno natjecanje alkoholnih pića - Zlatna medalja
Distillate Awards Ceremony Salzburg, Austrija 2008. - BRONZE medalja
Eko - Etno Croatia 2008 - SREBRNA medalja
Sajam sajma Split, Hrvatska 2005 - Zlatna medalja
Sajam Split, Hrvatska 2004 - SREBRNA medalja
"Vinkovacke jeseni", Hrvatska 1999 - SREBRNA medalja

Viljamovka je najcjenjenija među rakijama, prepoznatljivog mirnog, plemenitog okusa, veoma otmjena. Među stotinama sorti krušaka proizvodi se isključivo od kruške Viljamovke. Jedinstveno sočna aroma sa ugodnim voćnim okusom. Viljamovka Šimić pruža jedinstvenu punoću okusa i arome, a pitkost ovog pića rezultat je pažljivo vođenog proizvodnog procesa. Proizvedena od ekološkog uzgoja voća, pruža jedinstvenu punoću okusa i arome, a pitkost ovog pića rezultat je pažljivo vođenog proizvodnog procesa. Dobivena sa vlastite plantaže, ekološkog uzgoja voća odlikuje se po tome što je sama proizvodnja pod vodstvom struke od prvog dana podizanja nasada te se proizvodi na novim destilacijskim kotlovima sa mogućnošću odvajanja frakcija. Fermentacija se odvija anaerobnim spremnicima sa mogućnošću regulacije hlađenja.

Pažljivom destilacijom sačuvan je karakterističan okus i intenzivan i plemenita aroma Viljamovke. Naša rakija proizvedena je od 100% voća.

Šimić Šljivovica predstavlja odličan primjer harmoničnog spoja šljive i hrasta koji daje dubinu i bogatstvo okusu i mirisu.
ZLATNA ŠLJIVOVICA

Šljivovica Šimić

ISCRO 2018 međunarodno natjecanje alkoholnih pića
16. edukacijsko natjecanje u kvaliteti voćnih rakija i liker 2020. - Zlatna medalja
Distillate Awards Ceremony Salzburg, Austrija 2008. - Brončana medalja
Eko-Etno Hrvatska 2008 - Zlatna medalja
Sajam sajma Split, Hrvatska 2005 - Zlatna medalja

Šimić Šljivovica predstavlja odličan primjer harmoničnog spoja šljive i hrasta koji daje dubinu i bogatstvo okusu i mirisu. Prepoznatljivog savršeno izbalansiranog i intenzivnog voćnog okusa, Šimić šljivovica pruža istinsko uživanje ljubiteljima vrhunske tradicionalne šljivovice.

Šimić Šljivovica dobivena je dvostrukom destilacijom pažljivo odabranih sorti šljiva. Biranje samo najboljih zrelih plodova i odstranjivanje koštica prije fermentacije čini da Šimić Šljivovica ima jedinstven okus i miris. Njena boja, posebna aroma i okus obogaćen nježnim tonovima vanilije potječu od hrastovine u kojoj odležava. Pun, svjež, razvijen miris otkriva raskoš šljiva od kojih je napravljena.

Na okusu je puna, čista, harmonična i zaokružena. Koriste se šljive dobivene iz vlastitog voćnjaka ekološkog uzgoja koji se prostire na 7 ha. Preporučuje se serviranje ove rakije na sobnoj temperaturi, kao aperitiv ili digestiv. Odlično se slaže uz slana predjela, tradicionalna i jela jačeg okusa, zrelije sireve ili na kraju objeda, uz čokoladni kolač.

Rakija od jabuka proizvedena je pažljivo odabranom tehnologijom vrenja i destilacije zrelih plodova jabuke.
Po uzoru na čuveni francuski Calvados

Jabukovača Šimić

Rakija od jabuka proizvedena je pažljivo odabranom tehnologijom vrenja i destilacije zrelih plodova jabuke. Ugodne je, veoma fine, lagano razvijene arome svježeg voća u kojoj se blago osjeća miris jabuke. Harmoničan, zaobljen i privlačan okus svojstveni su ovom lijepom piću.

Izvorno hrvatsko


Tehnološki proces proizvodnje rakije sastoji se od sljedećih faza:

Faza 1: Voće

Za proizvodnju vrhunske rakije potrebno je uzimati samo zrelo, neoštećeno i dobro čuvano voće. Šimić Destilerija je specijalizirana za uzgoj ekološke kruške i šljive.

Faza 2: Mljevenje

Voće je obrađeno od strane stroja - mljevenje, sitnjenje ili muljanje plodova.

Faza 3: Fermentacija

Zdrobljena voćna pulpa  zatim fermentira u cisternama, na kontroliranoj temperaturi u hladnoj prostoriji na određena vremenska razdoblja.

Faza 4: Destilacija

Tehnološka operacija izdvajanja alkohola iz fermentirane smjese - popularno pečenje. na novim destilacijskim kotlovima sa mogućnošću odvajanja frakcija. Fermentacija se odvija anaerobnim spremnicima sa mogućnošću regulacije hlađenja.

Faza 5: Odležavanje

U tom razdoblju razvijaju se okus, aroma i boja određene vrste rakija.